Skip to main content

Access kontrol sistemleri, bir tesiste belirli cihazları ve donanımı kullanma yetkisine sahip olan kişiye bağlı olarak, iş, tesis veya binadaki personel hareketlerini yönetmek için kullanılan sistemleri ifade eder. Bu tür sistemler sadece girişleri değil aynı zamanda geçişleri de kontrol eder. Bu nedenle “geçiş kontrol sistemi” olarak da bilinirler.

Turnike sistemleri, birçok dolap, kapak ve kapı kilidi ve aynı zamanda tanımlama sistemleri de bu sınıfa dahil edilmiştir. Gelişmiş erişim kontrol sistemleri sadece kapılardan veya diğer erişim noktalarından geçişi kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda yönetim panelleri ve altyapı panoları gibi cihazlara ve donanıma erişimi de kontrol eder.

Access kontrol sistemlerine en çok ihtiyaç duyan işletmelerin başında oteller gelir. Her gün binlerce kişinin girip çıktığı binalarda ve odalarda gerek güvenlik gerekse kullanım kolaylığı için access kontrol sistemleri büyük avantaj sağlar. Bu yazıda, oteller için access kontrol sistemleri tercih ederken dikkat etmeniz gereken başlıca özellikler bulabilirsiniz.

Tanımlama Biçimi

Erişim veya geçiş kontrolünün ilk aşaması tanımlamadır. Sistem, bir kişinin kimliğini temel alarak erişim izni verip vermemeye karar verir. Birçok tanımlama şekli vardır. Bunlardan bazıları parmak izi, radyo frekansı tanımlama (RFID) sistemi, yakın alan iletişimi (NFC) sistemleri veya optik teknolojilerdir. Bu yöntemlerden bazıları bir kart veya manyetik cihazın kullanılmasını gerektirirken, bazıları sistemdeki kullanıcıların biyometrik bilgisinin tanımlanmasını gerektirir.

Kart okuyucular, optik okuyucular veya biyometrik okuyucular bilgileri karşılaştırabilir ve erişim yetkisi hakkında karar verebilir. Erişim kontrol sistemi tarafından korunan nesneye kimin hakkı olması gerektiği otomatik olarak belirlenir.

Otelcilik sektöründe oda erişim güvenliği kritik öneme sahiptir. Akıllı telefonlar aracılığıyla yakınlık veya Bluetooth ile şifrelenmiş kimlik bilgileri bulunan elektronik kilitler, konukların aradığı güvenceyi ve otelin sağlamak istediği güvenceyi sağlar.

Entegre Güvenlik

Oda kontrolünü ortak alanların, ana girişlerin, garajların ve kısıtlı alanların kontrolü ile aynı noktadan yönetilen ve PMS ile entegre olan her şeyle kontrol etmek otel yönetimi için büyük bir avantajdır.

Odadaki kasa ve diğer gereçlerin odadan uzaktayken güvenli bir şekilde kontrol altında tutulabilmesi müşterilerin güvenlik ve konfor hissini artırır.

Odada bulunan minibarların kullanımı oteller için ayrı bir gelir kaynağıdır. Bununla beraber, minibar gereçlerinde maliyet tasarrufu mümkündür. Sensörlerin planlı olarak dağıtılması, müşteri tarafından algılanan hizmet kalitesini etkilemeden elektrik tüketimini %60’a kadar azaltır. Bu açıdan, access kontrol sistemleri tercih ederken maliyet tasarrufu sağlayan sistemlere öncelik verilmelidir.

Çok Fonksiyonluluk

Varnost kartlı geçiş sistemleri, hem kartla hem de şifre ile giriş yapılmasına olanak sağlayan özelliği birlikte sunar. Varnost kartlı geçiş sistemi özellikleri ile giriş ve çıkışlar çok daha güvenli hale getirilir. Üstelik tüm giriş, çıkışlar kontrol ve kayıt altında tutulabilir.

Bireysel zaman erişim bilgileri ile kişisel bilgi arama ve giriş çıkış zamanlarını kontrol edilebilirsiniz. Yalnızca müşteriler için değil, otel personeli için de kullanılabilecek sistemler Varnost tarafından sunulur. Bu teknolojiler ile mesai saatleri ve ortamda kalma süreleri gibi bilgileri eksiksiz olarak raporlamaya olanak sağlanır.

Varnost kartlı ve şifreli giriş sağlayan terminaller, manyetik kilit, kapı sensörü, alarm ve çıkış butonları aracılığı ile bağlantı ara birimleri üzerinden veri transferini gerçekleştirebilir. Varnost’un geliştirdiği özel yazılımlar sayesinde kullanıcı kaydı, kullanıcı bilgileri ve log kayıtları Wiegand özelliği ile bağlantı ara birimi üzerinden transfer edilebilir.

Varnost oteller, restoranlar ve her türlü turizm işletmesi ve ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış erişim kontrol sistemleri sunmaktadır. Varnost kalitesiyle hemen tanışmak için (0212) 220 9 220 – (0505) 445 06 54 nolu telefonları arayabilir, kurumunuza en uygun teknoloji çözümleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Close Menu