Skip to main content

Pek çoğumuz her gün bir kurumdan içeri girerken, metro, metrobüs, veya vapur kullanırken turnike sistemlerinden kullanırız. Peki bu turnikeler nasıl çalışır? Kartlarımızı nasıl okur? Turnikelerin çeşitleri var mıdır? Günlük hayatta hemen hemen birçok noktada karşımıza çıkan turnikeler öncelikle güvenlik amaçlıdır.

Kolay ve hızlı geçişler sağlar. Siz de yeni bir şirket kuruyor veya kendi kurumunuz için bir turnike sistemi bakıyor olabilirsiniz. Turnike sistemi üreten birçok firma arasında Varnost’un her müşterinin talebine, işine ve kurum kimliğine özel tasarımlı turnikeler ürettiğiniz biliyor muydunuz? Sektörde en çok tercih edilen firmalardan biri olan Varnost, geçiş amacına yönelik farklı turnike seçenekleri sunuyor.

Bu sayede  turnikeden geçen kişilerin kimliği, giriş çıkış saatleri ve ziyaterçiler kolaylıkla kayıt altına alınabiliyor. Varnost, her duruma özel dört farklı turnike çeşidi üretiyor. Optik Turnikeler şık ve kolay kullanılan tasarımı ile göz dolduruyor. Tripod Turnikeler ise özellikle ulaşım araçlarında ve kurumsal yapılarda en çok kullanılan turnike sistemi olarak görülüyor.

Swing Gate Turnikeler ise geçiş kolaylığı sağlıyor. Tam Boy Turnike ise yoğun güvenlik önlemli ve farklı tasarımı ile ön plana çıkıyor. Tüm bu modeller temelde aynı şekilde mi çalışıyor. Turnike sistemleri sadece kart okuyucu ile mi çalışır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız turnike sistemlerinin nasıl çalıştığına ve son gelişmelere göz atmakta fayda var.

1.Kart Okuyucu

Kart Okuyucu sistem sayesinde herkes kendine özel kartı ile geçiş yapılır. Eğer herhangi bir iş kurumu kart okuyucu ile çalışan bir turnike sistemi kullanıyorsa her çalışan kendi kartından sorumludur. Kartlarda bulunan manyetik bant sayesinde kurum bünyesinde kişiler sistemde kayıtlı olduğu için rahatlıkla tanımlanır.

Manyetik bantlardaki şifreler ise kişiye özgüdür ve kopyalanabilmesi söz konusu değildir. Bu yüzden bu kartların kopyalanarak bir başkası tarafından kullanılabilmesi mümkün değildir. İstenmeyen veya izinsiz kişilerin kuruma giriş yapmasını engelleyen kartlı turnike sistemleri pek çok firma için uygundur. Kartlı sistemler ulaşım araçlarında da kullanılmaktadır. Örneğin, metro, metrobüs ve vapurlarda kullandığımız ulaşım kartları turnike sistemleri sayesinde bizleri tanımlamaktadır.

2.Son Teknoloji

Bir çok kurum tarafından kart okuyucu turnike sistemleri kullanılmasına rağmen teknolojik gelişmeler ile beraber yeni modeller de üretilebilmektedir. Yeni üretilen modellerde belirli bir kişiye veya kişilere özgü parmak izi okuyucu veya yüz tanıma gibi yeni seçeneklerde sunulmaktadır. Kart kaybolmalarına veya kart çalınması durumunu sonlandıran bu sistemler sayesinde artık güvenlik çok daha kolay. Kişiye ve kuruma özgü yeni turnike sistemleri ile güvenliğinizi arttırabilirsiniz.

Gelişmiş turnike sistemleri hayatımızı kolaylaştırır ve iş ortamında daha rahat hissetmemizi sağlar. İster özel talepleriniz ister kurumsal şirketiniz için olsun, Varnost her firmaya özel çeşitli turnike sistemleri üretmektedir. Ayrıca turnike sistemleri eksiksiz bir şekilde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde Varnost tarafından kurulmaktadır.

13 yıllık deneyimi olan Varnost markası pek çok firmanın ilk tercihi olmuştur. Siz de turnike sistemleri hakkında daha fazla  bilgi almak, detayları öğrenmek ve uzman deneyiminden faydalanmak istiyorsanız dilediğiniz zaman Varnost işe iletişime geçebilirsiniz. İstanbul, Şişli’de yer alan Varnost’a bir tık ile ulaşabilirsiniz!

Daha yakından görmek ve isteklerinizi paylaşmak için birebir Şişli ofisini ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla kampanya ve indirimleri kaçırmamak için Varnost’un sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz; FacebookTwitterYouTube ve Instagram! Siz de çözüm, kontrol, teknoloji, sistem ve güvenlik arıyorsanız, Varnost sizin için burada!

Close Menu