Skip to main content

Güvenlik günümüzün dünyasında en önemli konuların başında geliyor. Hem bireysel hem de kurumsal anlamda güvenliğin sağlanması öncelikli noktalardan biri. Değerli bilgilere erişen bilgisayar korsanlarından insanların ve malların güvenliğini tehdit eden “davetsiz misafirler”e kadar sayısız tehdit hayatımızın merkezinde yer alıyor.

Bu yüzden şirketler daha iyi güvenlik hizmetleri almak için uzun soluklu araştırmalar yapıyor. Güvenlik sistemleri anlamında binaların ve tesislerin fiziksel güvenliğini artırmak için kullanılan en etkili yöntemlerin başında turnike geçiş kontrol sistemleri geliyor. Hem çalışan hem de ziyaretçi erişimini kontrol etmek için kullanılan turnike geçiş kontrol sistemleri hakkında detaylı bilgilere bu yazıda erişebilirsiniz.

Turnike Geçiş Kontrol Sistemi İşlevleri

Turnike geçiş kontrol sistemiaccess kontrol sistemleri arasında en sık tercih edilen uygulamalardan biridir. Erişim kontrolü için turnike seçimi, genel güvenlik sistemiyle uyumlu olacak şekilde yapılır. Çalışanların ve ziyaretçilerin şirkete geliş – gidişi bu sistemler vasıtasıyla kolayca kontrol edilebilir.

Bunlar dışında kamu kurumu, otel ve stadyum gibi toplu alanlarda da geçiş güvenliği turnike erişim kontrol sistemleri ile pratik biçimde sağlanabilir. Bu işlevleri sebebiyle turnikelerher geçen gün hayatımızda daha çok alanda yaygınlaşıyor.

Turnike Sistemlerinde Gelişmiş Güvenlik

Turnike, yetkisiz girdileri algılayarak ve caydırarak üstün erişim kontrolü sağlar. Bir tesise girerken, genellikle ilk giriş noktası bir kapıdan geçilir. Tesisi güvence altına almak için yaygın bir çözüm, kapıya bir kart, biyometrik bir okuyucu veya elektrikli kilitler eklemektir.

Bir okuyucu ve kilit, kapının kilidini açmak için geçerli bir kimlik bilgisi gerektirse de, kapının ne kadar açık kalacağını veya kaç kişinin girdiğini kontrol edemez. Yetkisiz kişiler, güvenlik kapısından yetkili personeli takip edebilir, bu da “yükleme” olarak adlandırılan ortak bir güvenlik sorununa neden olur. Ek olarak, bir kapı yetkili geçiş yönünü izole edemez. Örneğin, giriş için bir kapı etkinleştirilirse, açıkken aynı anda çıkmayı önleyemez.

Turnike, kapılardan farklı olarak, verilen her bir referans numarasına giren veya çıkan kişilerin sayısını sınırlayabilir ve geçiş yönünü kontrol edebilir. Bir turnike üzerinden girmek için, kişi önce geçerli bir kimlik bilgisi sunmalıdır. Hemen yeniden kilitlenmeden önce turnike geçiş kontrol sistemleri bir kişinin kilidini açma ve bir kişinin geçmesine izin verme engelleri sunar.

Bazı turnikeler yükleme, gezinme ve zorla geçiş gibi durumları tanımak ve bildirmek için gelişmiş algılama özelliklerine sahiptir. Yetkisiz bir giriş denemesi bir alarmı tetikler, kullanıcıyı bilgilendirir ve kontrol merkezini ivedilikle uyarır.

Access Kontrol Entegrasyonu

Turnike geçiş kontrol sistemleri, binanın genel access kontrol altyapısı ile kolayca entegre edilebilir. Böylece access kontrol sistemi, yalnızca belirli kişilerin girişi kullanmasını sağlamak için turnikelerin kapılar, kameralar ve diğer güvenlik ekipmanları ile birlikte çalışmasına izin verir. Binaya giren ve çıkan her bireyin kimliği, saati ve yeri gibi yararlı bilgiler sağlayabilir. Sistem, ziyaretçileri izlemek, alarm konumlarını belirlemek ve potansiyel güvenlik tehditlerini belirlemek için yönetim tarafından kullanılan canlı verileri görüntüler.

Turnike geçiş kontrol sistemleri için hizmet alacağınız firmanın deneyimli ve kaliteli olması büyük önem taşır. İşletmeniz için en uygun geçiş sistemini Varnost güvencesiyle edinebilir, müşterileriniz ve personelinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Varnost Turnike Geçiş Sistemleri’ni tercih etmeniz için en az yedi sebebiniz var! (0212) 220 9 220 – (0505) 445 06 54 nolu telefonlardan Varnost’a ulaşarak kurumunuza en uygun teknoloji çözümleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Close Menu