Skip to main content

Pek çoğumuz için temel öncelik hayatta kalmak ve güvenli bir şekilde yaşamak. Ailemizle keyif dolu dakikalar geçirdiğimiz veya arkadaşlarımızla gülüp eğlendiğimiz anlarda hepimiz güvende olmak isteriz. Biraz nefes almak ve alışveriş keyfine doymak için dışarı çıkmak da güvenlik sorununu beraberinde getirir. Her geçen gün değişen ve gelişen dünyanın beklentil ve tehlikelerine karlı koymak ise zorlaşabilir. Bu yüzden dünya genelinde en yüsek ve kaliteli teknolojiler ile güvenlik ağları örülüyor. Marketlerde, kurumsal şirketlerin girişinde, AVM girişinde ve daha bir çok noktada X-Ray cihazları ve güvenlik görevlileri ile karşılaşmanız ise çok olası. Peki bu X-Ray cihazları ne vaat ediyor? İçindeki “RFID” adlı okuyucu nasıl çalışıyor ve siz bu resmin neresinde yer alıyorsunuz?

RFID Teknolojisi nedir?

RFID ingilizce olarak Radio Frequency Identification, yani Radyo Frekans Tanımlama anlamına geliyor. Çeşitli teknolojik cihazlarda bulunan RFID okuyucu sayesinde RFID anten aracılığı ile okuyucunun radya dalgaları yayılıyor ve vericiye bilgiler gönderiliyor. Bu verilerin kontrolü yapıldıktan sonra ise kayıt altına alınıyor. Sadece insanlar için mi geçerli diye sorabilirsiniz. Hayır, RFID Teknolojisi tüm canlılar için geçerli. Yani her türlü güvenlik bilgisini kolaylıkla kayıt altına alabilirsiniz.

Ne zaman ortaya çıktı?

İlk defa İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılmaya başlanan RFID adlı okuyucular saniyede 1000 ve üzeri etiket okuyabiliyor. 1000lerde metre uzaktan da olsa frenkası algılayaıp müthiş bir veri deposu oluşturuyor. Bir RFID etiketinde çip,güç kaynağı ve anten bulunuyor. Etiket, anten sayesinde RFID okuyucuları ile iletişim sağlıyor ve verileri hızla aktarıyor.

X-Ray Cihazları ve RFID Teknolojisi

RFID okuyucular sayesinde bütün kurumsal firmalar kolaylıkla bilgiye ulaşım sağlayabiliyor. Eğer siz de başarılı bir iş insanı veya öngörüsü yüksek bir lider iseniz, muhakka bu teknolojik gelişmeden haberiniz vardır. Varnost tarafından RFID teknolojisi ile uyumlu üretilen X-Ray cihazlarından siz de değerli ve kar getiren kurumunuz için faydalanabilirsiniz. Bu yenilikçi ve en kaliteli teknoloji ile üretilen X-Ray cihazlarından birine sahip olarak kurum çalışanlarının ve kurumun güvenini sağlayabilirsiniz. Kurumunuza giriş yapan herkesin kolaylıkla kayıt altına alınması ile kontrolü elinizde tutabilir, zamandan ve masraftan tasarruf sağlayabilirsiniz.

RFID etiketler nasıl çalışır?

RFID etiketler izlenmek istenen nesnein üzerine veya içine direkt olarak yerleştirilir. Bu bilgileri elde edebilmek için RFID anten ve RFID okuyucuya sahip olmanız gerekir. Çip içindeki bilgilere ise sadece görevli kişiler erişebilir. Dışarıdan gelen saldırıları ve çalıntı işlemlerini engellemek için birçok koruma yöntemi bulundurmaktadır. Enerjiye alma şekillerine göre ise etiketler üçe ayrılır; Pasif Etiketler, Ajtif Etiketler ve Yarı Aktif Etiketler.

RFID hangi alanlarda kullanabılabilir?

En çok kullanıldığı alanlar Stok ve Sevkiyat Yönetimi, Bakım Onarım Operasyon, Kurumsal Demirbaş Takibi, Endüstriyel Demirbaş Takibi, Geçiş Kontrol, Üretim Takibi, Doküman Takibi, Kütüphanecilik, Hazır Giyim ve Personal Emniyeti ve Güvenlidğidir.

Görüldüğü gibi, ister evinizin güvenliği, ister iş yerinizin veya başarılı şirketiniz güvenliği olsun, RFID teknolojisine sahip güvenlik sistemlerini tercih ederek rahat bir nefes alabilirsiniz. Başarılı ve geleceğe dönük liderlerin ilk tercihlerinden olan Varnost ile siz de güvenli bir şekilde kurum içi kontrol ve huzuru sağlayabilirsiniz.

En uygun fiyatlar ile en kaliteli ürünlere sahip olmak için tek yapmanız gereken Varnost’u ziyaret etmek ve son model ürünleri inceleyerek geleceğiniz için doğru kararı vermek! Yenilikler, promosyonlar ve indirimlerden daha fazla haberdar olabilmek için sosyal medya hesaplarını da takip edebilrisiniz; FacebookTwitter,YouTube ve Instagram!

Close Menu