Skip to main content

Gelişen teknolojik imkanlar hayatımızın her alanında olduğu gibi eğitimde de birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Gerek okul yönetimi gerekse öğrenci takibi için kullanılan programlar ülkemizde gittikçe yaygınlaşıyor. Bu yazıda, öğrenci takip programlarının işlevleri ve hangi sıklıklı güncellenmesi gerektiğine dair bilgiler bulabilirsiniz.

Öğrenci Takip Programı Nedir?

Öğrenci takip programı, öğrenci veya okul personelinin çeşitli hareketlerinini dijital ortamda düzenli olarak izlenmesini sağlayan; yoklama için araçlar ve olanaklar sağlayan bir otomasyon sistemidir. Öğrenci takip programları kullanarak birçok konuda kolaylığa erişebilirsiniz. Bu programların işlevlerinden bazıları şunlardır:

  • Öğrenci takip sistemi, günlük işlerde kullanılan klasik kağıt ve kalemleri kaldırır ve öğrenci velileriyle okul yönetimi arasındaki iletişimi sağlamlaştırır.
  • Gelişmiş kısa mesaj desteği sayesinde, ebeveynlerinize ve çalışanlarınıza kısa mesajlar gönderebilirsiniz.
  • İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve yurtta okuyan öğrencilerin giriş ve çıkışlarını kontrol edebilir, düzenli edineceğiniz verileri raporlayabilirsiniz.
  • Öğrenci izleme yazılımı ile öğrenciler ne zaman girip çıktıklarını ve hangi derslere katılmadıklarını ilerleyen dönemlerde görebilirler.
  • Devamsızlık gibi durumlarda okul yönetimi olarak SMS servisi aracılığıyla devamsız bilgisini ebeveynle paylaşabilirsiniz.

Access Kontrol Entegrasyonu

Okulunuzda bulunan bir access kontrol sistemi ile öğrenci takip programını kolayca entegre edebilirsiniz.  Genel olarak, kartlı geçiş kontrol cihazları, parmak izi cihazları ve yüz tanıma cihazları da öğrenci takip programları ile entegre biçimde kullanılabilir. Böylece, okul giriş çıkışlarını daha etkin biçimde denetleyebilir, öğrencilerin devamsızlık durumunu takip edebilirsiniz.

Parmak izi cihazları bu alanda daha sık tercih edilir. Çünkü parmak izi sistemlerinde bir giriş verisi olarak kullanılan parmak izinin kişinin biyografisinden farklı olması, güvenliği en üst seviyeye çıkarır.

Öğrenci Takip Programı Nasıl Çalışır?

Öğrenci izleme yazılımları, tüm Windows işletim sistemlerinde kullanılmak üzere özel olarak yazılmıştır. Bu programların kurulumu ve kullanımı hem okul yönetimi hem de ebeveynler açısından oldukça basittir. Basit ara yüzü sayesinde, öğrenci takip yazılımı, kısa bir eğitim almış her kullanıcı için kolay kullanım imkanı sunar.

Bir öğrenci takip programı en başta okul yönetimi tarafından kurulur ve idare edilir. Okul yönetiminin inisiyatifine bağlı olarak, programın elde edeceği bilgiler velilerle ve bazı durumlarda öğrencilerle paylaşılır. Bu şekilde;

  • Veli – okul yönetimi
  • Veli – öğrenci
  • Öğrenci – öğretmen
  • Öğrenci – okul yönetimi
  • Okul Yönetimi – öğretmen ilişkileri gelişir.

Öğrenci Takip Programlarını Güncelleme

Doğru ve etkin kullanıldığında birçok fayda getiren öğrenci takip programları düzenli veri akışı sağlar. Bir öğrencinin hangi derse girip girmediği günlük olarak kontrol edilebilir. Okul yönetimi ölçeğinde baktığınızda, okulda bulunan tüm öğrencilerin bu tip verileri günlük olarak sisteminizde yer alacaktır. Söz konusu verilerin doğru biçimde sınıflandırılmasının yanı sıra değerlendirilmesi ve yorumlanması da büyük önem taşır.

Öte yandan, programın eriştiği bilgiler günlük hatta saatlik seviyede güncel olduğundan, program içi verilerin  güncellenmesi de kritik önemdedir. Programın gereken teknik güncellemelerinin dışında, program içi veri güncellemesi okul yönetiminin yetkili kıldığı kişiler tarafından haftalık olarak yapılmalıdır. Bu şekilde, oluşturulacak değerlendirme raporları daha sağlıklı hale gelecektir.

Öğrenci Takip Programlarında Kaliteli Hizmet

Personel takip sistemleri altında yer alan öğrenci takip programları çözümlerinizi bu alanda deneyimli ve kaliteli hizmet sunan Varnost Access Kontrol ile gerçekleştirebilirsiniz. Varnost, personel devam kontrol sistemleri konusunda hemen her ölçekteki işletme, kamu kurum ve kuruluşlar ile özel iş yerleri gibi alanlarda konusunda uzman ve deneyimli teknik servis ekipleri titizle çalışma sunuyor.

Varnost kalitesiyle sunulan personel devam kontrol sistemleri ürünlerini inceleyebilir, (0212) 220 9 220 – (0505) 445 06 54 nolu telefonlardan ulaşarak kurumunuza en uygun teknoloji çözümleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Close Menu