Skip to main content
Güvenlik Sistemleri

IP Kamera Sistemi Seçerken Sakın Bu Hatalara Düşmeyin

By Temmuz 12, 2022No Comments

Günümüzde yaşanan güvenlik sorunlarına temel çözüm olarak kullanılan en etkili araçlar güvenlik kameralarıdır. Güvenlik kameraları ev veya işyerlerinizin güvenliğini sağlama adına basit, ucuz ve güvenilir bir imkan sağlamaktadır. Bununla birlikte IP kamera dediğimiz güvenlik kamerası teknolojileri de uzun yıllardır değişim göstermektedir.

Yeni nesil ürünlerle birlikte IP kamera teknolojisi de gitgide karmaşıklaşmaktadır. Eğer siz de kamera sisteminizi yenilemek ya da ilk kez kamera sistemi kullanmak istiyorsanız yeni nesil ürünlerin bu karmaşık yapısı aklınızı bulandırmasın. Bu yazıda en iyi güvenlik kamerası sistemini seçerken yapmanız gereken temel seçenekleri sıralayacağız. Yazıda hangi kamera sistemini satın alacağınızı önermekten ziyade ihtiyaçlarınızın doğru belirlenmesi ve ihtiyacınıza yönelik doğru IP kamera sistemi nasıl alınır bu konuda yardımcı olacağız.

IP Kamera Nedir?

IP kamera, analog elektrik sinyalleri yerine İnternet Protokolü (IP) ağlarının prensiplerine göre çalışan dijital bir kameradır. İnternet bir IP ağı örneğidir ve IPv4 protokolünü kullanır. Bu nedenle IP kameralara ağ kameraları da denir. Hızlı bir ethernet bağlantısı üzerinden veri ileten birer ağa bağlı dijital bir video kamera olan güvenlik kameraları, genellikle kapalı devre televizyonun (CCTV) dijitalleştirilmiş versiyonudur ve ağa bağlı bir şekilde kullanıcıya gözetim sağlamaktadır. IP kameraların analog teknolojiye göre temel avantajları herhangi bir yerden yani uzaktan yönetim sağlaması, internet bağlantısı olan her yere kolayca görüntü ve video gönderme özelliği, aşamalı tarama yöntemiyle özellikle hareketli hedefler için videodan daha kaliteli görüntüler elde edilmesi, özel ihtiyaçlara yönelik olarak ayarlanabilir çözünürlük, şüpheli algılama ve uyarı gönderme özelliği, düşük kablolama gereksinimi, akıllı video desteği, iki yönlü iletişim gibi birçok özellik sıralanabilir.

IP Kamera Seçerken…

Peki IP kamerayı nasıl seçerim? Yazının başında da vurguladığımız gibi ihtiyacın belirlenmesi ve ihtiyaca yönelik en uygun IP kamera seçimi oldukça önemlidir. Öncelikle kameraların nereye kurulacağınızı planlayın. Kameralarınızı nereye kuracağınızı iyi planlamanız kullanacağınız kamera tipini de belirleyici temel faktörlerden birisini oluşturacaktır. Dış mekan ve iç mekan IP kameralar arasında temel farklılıkları oluşturan iki farklı türdür.

Dış mekan için kullanılacak kameralardan birisi olan Bullet güvenlik kameraları sürekli olarak yeniden ayarlanma ihtimaline yönelik olarak esneklikleri açısından oldukça iyidir. Bu kameraların göz önünde oluyor oluşu caydırıcılığı artırmakla beraber bazen ise saçak altına gizli bir şekilde yerleştirme de kullanıcı tarafından talep edilebilmektedir.

Dome güvenlik kameraları ise bu tarz gizli kullanımlar için pek de iyi bir seçenek oluşturmayacaktır. Kameraların görünmeyecek bir yerde kurulmasını istiyorsanız dome kamera tercih etmemelisiniz. Bununla beraber dome tarzı kameraların kurulumu daha meşakkatli ve kurulduktan sonra ayarlanması daha da zor olabilmektedir. Buna ek olarak herhangi bir dış mekan kamerası aynı şekilde iç mekanda da kolaylıkla kullanılabilmektedir. İç mekan ayrıca gizli kameralar için daha iyi imkan sağlayabilmektedir.

IP Kamera sistemi seçerken temel olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise kameraların özellikleri ile ilgilidir. Öncelikle kameraların IP protokollerini desteklediğinden emin olun. Bu, seçtiğiniz kameraların daha sonra gelecek teknolojiler ile entegrasyonu sağlaması açısından önemlilik arz etmektedir. Ethernet ağı gücü ayrıca dikkate almanız gereken diğer konudur.

Bu görüntünün size daha rahat bir şekilde erişimi açısından hususi özellik taşımaktadır. Kameraların ekstra korumaya yönelik olarak yalıtım maddeleri onların dayanıklılığını ve iyi çalışmasını da etkileyebilmektedir. IP kameraların çözünürlüğünün yüksek olması ve kızılötesi (IR) aydınlatması da IP Kamera seçerken dikkat etmeniz gereken diğer özelliklerdir. IP kameralarda bulunan SD kart yuvaları sayesinde 128 GB kapasiteye kadar depolama yapma imkanı bulunmaktadır. Depolama miktarı da dikkat edilmesi gereken diğer konulardan birisidir.

IP Kamera seçerken ürünün kalitesiyle birlikte satış sonrası teknik destek de göz önünde bulundurmanız gereken hayati özelliklerden birisidir. Dünyaca ünlü Dahua firmasının Türkiye distribütörü olarak IP kameralarda öncü bir konuma sahip olan Varnost Access Kontrol Sistemleri 10 yılı aşkın deneyimi ve uzman teknik ekibi ile yüksek kalitede hizmet sunuyor. Varnost kalitesiyle sunulan IP kamera ürünlerini inceleyebilir, (0212) 220 9 220 – (0505) 445 06 54 nolu telefonlardan ulaşarak kurumunuza en uygun teknoloji çözümleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Close Menu